Organiseer een event

Een event

Een sponsorloop, een fancyfair (met een seizoensthema), een dansmarathon… statiegeldflessen inzamelen, een inloopmiddag, een nieuwjaarsduik… Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een goededoelenactie van maken! Wees creatief, bedenk iets dat aansluit bij de cliënten, hun familie en vrienden, buurtbewoners en natuurlijk je eigen familie en vrienden. Wat is er leuker dan samen iets organiseren, er een leuke happening van maken en dan ook nog eens geld bij elkaar krijgen om van een wens werkelijkheid te maken?! Neem zelf het heft in handen en maak de gewone wens van die bijzondere mensen waar!

 

Op een besloten evenement kun je ook een collectebus neerzetten. Besloten wil zeggen dat het evenement niet voor iedereen toegankelijk is, maar slechts voor de doelgroep of met een toegangskaartje toegankelijk. Bij een openbaar evenement, waar iedereen bij mag zijn heb je in sommige gemeentes een vergunning nodig.

 

VOORBEELD: De winkeliersvereniging van Cello had op de personeelsbijeenkomst van Waterschap Aa en Maas een collectebus neer gezet. Naast de verkoop van hun producten voor de kerstpakketten van het personeel haalden zij zo ook een leuk bedrag voor de Vrienden van Cello op!

 

Op internet zijn veel tips te vinden over het opzetten van een evenement (en het inzetten van social media). Om een indruk te krijgen kijk alvast eens op Draaiboek.net. En aarzel vooral niet om contact met Vrienden van Cello op te nemen! Wij zullen je graag helpen bij het uitdenken van je plan.