Rolstoelpad Dagcentrum Eygenweg

Op Dagcentrum de Eygenweg in ‘s-Hertogenbosch vinden mensen met een verstandelijke beperking belevingsgerichte en arbeidsmatige dagbesteding. Denk aan gymnastiekoefeningen, wandelen en activiteiten als kleuren en plakken om motorische vaardigheden te ontwikkelen. De kantinegroep verzorgt koffie, thee een broodjes voor het dagcentrum.

 

De Eygenweg heeft een prachtige tuin. Maar… deze was niet geschikt voor de mensen in een rolstoel. En ook zij willen natuurlijk graag naar buiten, een wandelingetje maken, een frisse neus halen. Hun wens was dan ook een pad door de tuin dat geschikt is om over te rollen.

 

Dit pad had nogal wat voeten in aarde. Allereerst was daar de uitdaging van de winter. Medewerkers van Intrakoop hadden zich voor de NLDoet-dag aangemeld om het pad aan te leggen. De grond bleek door de vorst echter te hard. Met improvisatietalent en flexibiliteit hebben deze helden prachtige plantenbakken op hoogte gemaakt! Op rolstoelhoogte, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen werken met en ruiken aan al die prachtige planten. Mensen van Intrakoop: ontzettend bedankt, jullie zijn bikkels!

 

Een aantal maanden later kwam vriend van Vrienden van Cello Dave Huijberts van Klusbedrijf Huijberts op zijn vrije dag om -samen met enkele ouders en medewerkers van de Eygenweg- een begin te maken voor het pad. Met de machines van Dave werden echt meters gemaakt! Daarna hebben ouders en medewerkers gezamenlijk nog eens de krachten gebundeld om de klus helemaal af te maken. Het resultaat mag er zijn! Een prachtig rolstoelpad werd uiteindelijk geopend met een feestelijke ingebruikname door blije cliënten van de Eygenweg!

  • Doelgroep | Iedereen
  • Rolstoelpad Dagcentrum Eygenweg

    Status
    Nog nodig > € 0,-