Jos en Peter werkten mee aan ‘Tunnelart617’

Vanaf dat we begin september in de tunnel aan het schilderen zijn (eerst de basislagen met grote rollers) en de kunstwerken aan het plaatsen zijn, is het in de tunnels een hele gezellige boel. Bijna elke fietser of wandelaar die passeert reageert op het werk wat gedaan wordt. “Oh, dat wordt mooi” of “dankjewel dat jullie dit doen” of “kunnen jullie ook bij mij zoiets moois op de muur thuis schilderen?” en “het wordt echt prachtig”. Wij roepen vrolijk iets terug en regelmatig ontstaat er een leuk gesprekje met de passant.

 

De ontwerpers van HAL36 (voorheen TuinRijk, inHout, KleiGoed en de hoveniers) hebben zelf minimaal 1 keer mee kunnen schilderen aan hun eigen ontwerp / kunstwerk. Van hen reageren 2 medewerkers:

 

Jos van Eeten heeft ‘de dag van zijn leven’ vertelt hij verschillende keren in gesprek met mij en andere kunstenaars die ook aan het werk zijn als hij bezig is met de zwaan en waterlelies. “Je voelt hier de creativiteit gewoon opborrelen, en het wordt prachtig. Ik had niet gedacht dat ik ook mee zou kunnen doen met zoiets moois”. Een grote lach om zijn mond, en hij kan bijna niet kiezen tussen schilderen aan zijn kunstwerk, of kijken wat de andere kunstenaars aan het maken zijn. Omdat de tunnel zo dicht bij HAL36 is, kan Jos regelmatig in de pauze kijken hoe alles vordert en al wandelend de kunstwerken bekijken.

 

Peter van Breugel heeft al snel een fijn contact gekregen met kunstenaar Tom, die zich aangeboden heeft werk te adopteren waar we met HAL36 niet aan toekomen. Tom bood aan een middag samen met Peter te schilderen. Maar dat werden al snel meerdere momenten dat ze samen aan de slag gingen. Bij het treffen hoorde je steevast de enthousiaste begroeting van Peter “Hallo collega, gaan we weer samen aan de slag!” Heel waardevol!

 

Bent u in de buurt, ga dan de fraaie kunstwerken van Tunnelart617 zeker eens bewonderen! De officiële ‘opening’ was op 16 oktober, van 13:00 – 15:00 uur.

 

Meer informatie vind je op:

 

Vrienden van Cello is één van de sponsors van dit creatieve project.

 

Jos voor de waterlelies en de zwaan,
die heeft hij geschilderd.

 

Peter van Breugel, met een grote roller groene verf
in zijn hand waar hij mee helpt met de basislaag.

  • Door | Geertje Naalden en Annemarie van Venrooij
  • Plaats | Sint-Michielsgestel
  • Locatie | HAL36
  • Doelgroep | Volwassenen
  • Jos en Peter werkten mee aan ‘Tunnelart617’

    Status
    Nog nodig > € 0,-