Klassiek raakt! Een bijzonder, mooi concert

BACH, EEN ECHT KLASSIEK CONCERT, SPECIAAL VOOR JOU! 

Kom samen met je ouders, broers, zussen en begeleiders naar een echt klassiek concert waar het niet erg is dat jij een beetje anders bent. Helemaal niet erg zelfs, want iederéén is anders. En muziek is voor ons allemaal. Ook voor jou!

 

Klassieke muziek zoals die is bedoeld, in een práchtige setting die geschikt is voor mensen met een beperking. Van ernstig meervoudig beperkt tot autistisch, van zintuiglijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. Hoe mooi is dat?!

 

Jacqueline Hamelink speelt de Cello Suite No. 1 van Johannes Sebastiaan Bach. Elco van Alphen en Margo Lötters vertalen de muziek naar een zintuigelijke ervaring.

 

De voorstelling speelt zich af in een concertzaal. Elco en Margo brengen jou en al jouw zintuigen ondertussen vast in de juiste stemming. Ze zijn namelijk op zoek naar de juiste olie voor de cello en vinden het erg belangrijk dat ze de juiste geur kiezen. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

 

Wat is het heerlijk als je muziek herkent en al zit te wachten op het deel dat jij het mooiste vindt. En om ook na de voorstelling verder te luisteren is het fijn als je de cello-suites in huis hebt. Deze beroemde stukken zijn via internet niet moeilijk te vinden:

 

1e cello suite van Johannes Sebastiaan Bach

zoekopdracht: cello suites bach. Je kunt ze luisteren via Spotify en You tube. De suites kun je
ook bestellen of downloaden via Spotify, iTunes, bol.com, platomania.eu

 

Deze voorstelling is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Sounding Bodies en de Lachende Zon, theater van de zintuigen en is al eerder een groot succes geweest voor cliënten van Cello. In 2015 in de Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch, in 2016 op de Binckhorst in Rosmalen en in 2017 en 2018 opende Huize Bergen in Vught geheel belangeloos haar deuren om dit bijzondere concert mogelijk te maken!

 

Eerdere edities werden mogelijk gemaakt door Basisschool de Matrix (te Engelen) en door Stichting Miles for Pleasure.

 

Om de wens te realiseren is een bedrag nodig van € 1.500.

  • Door | Theater de Lachende Zon tbv Cello
  • Plaats | Vught
  • Doelgroep | Volwassenen
  • Klassiek raakt! Een bijzonder, mooi concert

    Status€ 1500,-
    nog nodig: € 1500,- Elk bedrag is van harte welkom!