Veelgestelde vragen

Wat is het bankrekeningnummer van Vrienden van Cello?

Het bankrekeningnummer is NL66 RABO 0120 6509 59; t.n.v. Stichting Vrienden van Cello, Vught

Je donatie of gift is altijd welkom en wordt volledig gebruikt om gewone wensen van speciale mensen te realiseren!

Ik wil graag helpen, wat kan ik doen?

Heel fijn dat je wilt helpen, samen geven we om gewone wensen van speciale mensen! Kijk op de pagina Help mee! om te zien wat je kunt doen. En heb je nog een ander goed idee, neem dan contact met ons op via het contactformulier.
 

Ik wil graag een wens indienen, hoe doe ik dat?

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een kant en klare opzet voor je liggen. Vul deze compleet in en mail het bestandje terug naar ons. Wij plaatsen jullie wens in de “Wens zoekt Vriend”-databank. Daarna zorgen wij voor online bekendheid en ondersteunen we jou bij verdere verspreiding van je aanvraag. Zo werken we samen aan het vervullen van je wens. 
Vraag het aanvraag-format aan via het contactformulier.

Hebben jullie een digitale brochure om te downloaden?

Ja, wij hebben een mooie brochure. Deze is voor ons ontworpen door Lente Vormgeving. Je kunt de brochure hieronder downloaden, uitprinten en/of doorsturen naar anderen die Vrienden van Cello willen helpen.

Kan Cello die wensen niet zelf vervullen?

Nee! Cello besteedt zo veel mogelijk budget aan de beste zorg voor haar cliënten, aan hun begeleiding. Door de bezuinigingen op WLZ en WMO wordt dat niet eenvoudiger. Laat staan dat er geld over blijft voor de extraatjes. Daar zijn de Vrienden van Cello dus voor, samen met jou!

 

Toine van der Pol vertelt hierover: "Al vele jaren doet Cello mee aan een vergelijkend onderzoek, door onderzoeksbureau "Beerenschot" uitgevoerd, tussen zorginstellingen in Nederland. Dit vergelijkend onderzoek gaat over de vraag hoeveel geld zorginstellingen uitgeven aan "kosten van overhead". Het mooie van dit onderzoek is dat de definitie van "overhead" voor iedere instelling hetzelfde is, waardoor inderdaad een goede vergelijking mogelijk is. Onder overhead wordt in dit onderzoek feitelijk bedoeld hoeveel euro’s niet direct worden besteed aan de zorg.

Telkens blijkt dat Cello zeer goed "scoort". Cello geeft 10% van de totale kosten uit aan overhead, terwijl het gemiddelde in de sector 15% is! Cello geeft anders gezegd ongeveer 1/3 minder aan overhead uit dan vergelijkbare organisaties in onze sector. Dit zijn geweldige resultaten. We koesteren wat we bereikt hebben én we zullen ons toch blijven afvragen hoe het nóg beter kan."