Overzicht afgeronde projecten

Prachtige tuin voor Waterkant 2

De tuin van de mensen die aan Waterkant 2 wonen bood een troosteloze aanblik. Bedrijvenpark de Brand stelde in het kader van haar 20jarig jubileum een prachtig budget van 2.500€ ter beschikking om deze tuin gezellig én functioneel aan te kleden. Nu kunnen de mensen genieten van kleuren en geuren, van zelf gekweekte groente en fruit én lopen er zelfs twee kippen rond die iedere ochtend zorgen voor verse eitjes. De bewoners genieten met volle teugen!

 

Heel veel dank aan Bedrijvenpark de Brand voor dit geweldige initiatief waarmee jullie je jubileum een maatschappelijk betrokken insteek hebben gegeven!

USB-stick voor Zorg in de Klas

usb stick

Brigitte en Annemiek van "Zorg in de Klas" werken met kinderen met een verstandelijke beperking. Zij verzinnen telkens leuke activiteiten om de kinderen uit te dagen in hun ontwikkeling. Maar hun lokaal op de HUB Rosmalen (voormalige Herman Broeren School)  is beperkt in de mogelijkheden. Daar is te weinig budget voor. Om de kinderen ook eens een leerzame of juist ontspannende film aan te kunnen bieden leek hen ideaal. En dus vroegen zij Vrienden van Cello om een USB-stick. Nu kunnen zij makkelijk films en ander beeldmateriaal downloaden, updaten en daar de kinderen mee bij de les houden!

Een keer auto rijden

autorijles4

Benjamin schrijft ons met zijn wens: "Iedereen in mijn omgeving is bezig of bezig geweest voor een rijbewijs, omdat ik medicijnen slik, is mijn reactiesnelheid niet zo goed. Toch is het een wens om voor een uur een auto te besturen, gewoon om eens te ervaren hoe het is om achter het stuur van een auto te zitten en om mee te kunnen praten! Ik ben een grote liefhebber van auto`s daarom is het erg frustrerend dat ik geen auto kan besturen!" 

 

Onze ambassadeur Geert Hoes had een grote verrassing voor Benjamin: Geert regelde dat Theo van Dinneke van Autorijschool van de Looy in Boxtel Benjamin een  gratis rijles aan bood. Benjamin kroop onder aanmoediging van Geert achter het stuur en deed het hartstikke goed! Benjamin heeft genoten en zal deze ervaring nooit meer vergeten! Nadat hij de auto weer keurig had geparkeerd belde hij direct zijn moeder om alles te vertellen!

Werken in een bruin cafe

Johan in Bar le Duc

Johan had één droom: werken in een bruin café. Hij werkt bij In de Roos, lunchcafé van Cello en heeft aan het Koning Willem I College zijn horecadiploma gehaald. En daar is hij terecht trots op! Om dit te vieren hebben we voor Johan geregeld dat hij een dag mee ging werken in een traditioneel bruin café: Bar le Duc in de Uilenburg in 's-Hertogenbosch. Samen met Eelco en Rutger runde Johan deze dag het café. 

 

Johan was supertrots en terecht, hij deed het geweldig! Veel dank aan Café Bar le Duc en speciaal aan Eelco en Rutger!

Belevings- en pluktuin de Binckhorst

Lions Crevecoeur Binckhorst cheque

De Lions Crèvecoeur Maas Dieze hebben zich ongelooflijk ingezet om de belevings- en pluktuin van de Binckhorst te realiseren. Met de verkoop van lichtjes in december 2013 én het organiseren van een fantastische Taste4Charity hebben zij het geweldige bedrag van 4.500€ bij elkaar gebracht! De Binckhorst kan hiermee niet alleen de eerste fase van de belevings- en pluktuin realiseren, maar straks in het voorjaar al gelijk voortbouwen aan fase 2! 


Tijdens een mooie ontvangst op de vergadering van deze Lions werden sectormanager Mariëtte van der Elst en clustermanager Danielle van Grunsven blij verrast met deze cheque. Danielle vertelde in haar dankwoord dat de aanleg van de tuin inmiddels begonnen was en zelfs al de eerste opbrengsten had gehad. Cliënten genieten van het werken en wandelen in de tuin, medewerkers genieten van een frisse neus tijdens een overleg én kinderen van de nabij gelegen Mythylschool gaan op ontdekking in deze tuin!

We kijken allemaal uit naar de lente en de verdere uitbreiding van de belevings- en pluktuin! Iedereen is welkom om mee te genieten!

Jubileum KDC de Elzengaard

Elzengaard 50jaar

Al 50 jaar geeft Kindercentrum de Elzengaard de beste zorg en begeleiding aan kinderen met een verstandelijke en/of fysieke beperking, iets om trots op te zijn! En zo'n jubileum mag natuurlijk groots gevierd worden.

 

Met hulp van onze ambassadeurs werden kinderen, familie en medewerkers getrakteerd op een feestelijke dag, die geheel in het teken van kermis stond. Een draaimolen, suikerspin, touwtje trekken, gebak... 

 

Veel dank aan Steenbergen Holding, Sint Joseph Boxtel, Van Bruggen Adviesgroep, Piels Technische Installaties, Van WijnenGroep, Hoffspoor Notarissen, Terra Milieu, Ambiance Zonwering van Leeuwen en ZigBW en al die andere (anonieme) weldoeners! We hebben enorm genoten van alle feestelijkheden. Vol energie gaan we door voor de volgende (50) jaren!

Rolstoelpad Dagcentrum Eygenweg

Eygenweg rolstoelpad opening.jpg

Op Dagcentrum de Eygenweg in 's-Hertogenbosch vinden mensen met een verstandelijke beperking belevingsgerichte en arbeidsmatige dagbesteding. Denk aan gymnastiekoefeningen, wandelen en activiteiten als kleuren en plakken om motorische vaardigheden te ontwikkelen. De kantinegroep verzorgt koffie, thee een broodjes voor het dagcentrum.

De Eygenweg heeft een prachtige tuin. Maar... deze was niet geschikt voor de mensen in een rolstoel. En ook zij willen natuurlijk graag naar buiten, een wandelingetje maken, een frisse neus halen. Hun wens was dan ook een pad door de tuin dat geschikt is om over te rollen.

 

Dit pad had nogal wat voeten in aarde. Allereerst was daar de uitdaging van de winter. Medewerkers van Intrakoop hadden zich voor de NLDoet-dag aangemeld om het pad aan te leggen. De grond bleek door de vorst echter te hard. Met improvisatietalent en flexibiliteit hebben deze helden prachtige plantenbakken op hoogte gemaakt! Op rolstoelhoogte, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen werken met en ruiken aan al die prachtige planten. Mensen van Intrakoop: ontzettend bedankt, jullie zijn bikkels!
Een aantal maanden later kwam vriend van Vrienden van Cello Dave Huijberts van Klusbedrijf Huijberts op zijn vrije dag om -samen met enkele ouders en medewerkers van de Eygenweg- een begin te maken voor het pad. Met de machines van Dave werden echt meters gemaakt! Daarna hebben ouders en medewerkers gezamenlijk nog eens de krachten gebundeld om de klus helemaal af te maken. Het resultaat mag er zijn! Een prachtig rolstoelpad werd uiteindelijk geopend met een feestelijke ingebruikname door blije clienten van de Eygenweg!

Eygenweg rolstoelpad NLDoet ontvangst.jpg
Eygenweg rolstoelpad resultaat NLDoet.jpg
Eygenweg rolstoelpad opening.jpg

Marketingplan voor In de Roos

Logo In de Roos

Karin Brouwers, clustermanager dagbesteding en werk van Cello vertelt: "we gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet!"

 

"Onlangs hebben we de laatste bijeenkomst gehad in het marketingtraject van In de Roos. En het resultaat mag er zijn!

Het was vooral een traject waarin onze beeldvorming tav acquisitie verbeterd is, we durven wat minder bescheiden te zijn. En er liggen concrete acties voor de komende 2 jaren waar we mee aan de slag kunnen.

We hebben dit traject vooral gelopen met Ruben Ogink (O.O.G. Consultancy) na een tweetal pro deo bijeenkomsten de afspraak gemaakt dat hij tegen een “maatschappelijk” tarief met ons het plan ging uitwerken.

Daarnaast heeft Leon Tindemans van TTM Communicatie gekeken hoe onze website verbeterd kon worden en dmv een tekst over in de Roos op zijn Weblog de vindbaarheid vergroot. Ook met hem hebben we daarna nog afspraken gemaakt over een “linkedin” training.

Marc Duyzer van Care Culinair heeft mee nagedacht over mogelijke evenementen bij In de Roos.

Dimph (onze bedrijfsleider) is aangesloten bij netwerk A2, wat goede contacten én samenwerking in de Bommelerwaard op levert.

Dus we gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet!

Met dank voor jullie ondersteuning!

Een driewielfiets voor de cliënten van de Schalm!

Eerste rit op de nieuwe driewielfiets.jpg

Driewielfiets
De cliënten en medewerkers van de Schalm waren er helemaal klaar voor! Ballonnen geblazen, alles aan kant. We keken er allemaal naar uit: de overhandiging van de driewielfiets aan de cliënten van de Schalm én de presentatie van de Vrienden van Cello in haar nieuwe jasje, mét een nieuw logo, een nieuwe website én een topteam van ambassadeurs!

 

Sponsoren JCI ’s-Hertogenbosch en Rick Kemps Bike Totaal overhandigden de driewielfiets aan Henk Wijnen, clustermanager van de Schalm. Daarna werd buiten de driewielfiets onthuld en direct in gebruik genomen!

 

We sloten de feestelijkheden af met een drankje en een hapje, heerlijk verzorgd door medewerkers van In de Roos.

 

Vereende krachten maken het mogelijk: een gewone wens van speciale mensen! Samen met onze sponsoren heeft Vrienden van Cello een klein stukje mogen bijdragen aan het geluk van deze mensen.

Eerste rit op de nieuwe driewielfiets-2 verkleind
Overhandiging door Rick Kemps en JCI.jpg

Waterbelevingsruimte voor verstandelijk of meervoudig beperkte kinderen

Erica Terpstra Gitta en Floor in Waterbelevingsruimte

Hoera, we hebben onze droom voor elkaar gekregen: een waterbelevingsruimte voor onze kinderen!
OP 29 april 2011 werd de officiële opening spetterend verricht door Erica Terpstra. Wij danken haar voor haar inspirerende en betrokken aanwezigheid. Wij danken ook al onze sponsoren, de mensen die onze kinderen een stukje gelukkiger hebben gemaakt, zoals een kind gelukkig moet zijn! Kijk voor meer informatie op de website Geef een Warm Bad.

Realisatie plantenbakken van de Eijgenweg

IMG 2086

In het kader van de vrijwilligersactie NLdoet 2013 hebben medewerkers van de firma intrakoop ondanks de enorme koude weersomstandigheden prachtige plantenbakken gemaakt. Deze bakken staan naast het rolstoelpad op hoogte, zodat rolstoelers er ook onder kunnen komen om te ruiken, voelen en werken.

Het was super leuk en die heren hebben gewoon in de kou en de sneeuw!!! buiten staan werken. Wat een bikkels!

duofiets Molenstraat te Boxtel

IMG 1274

DUOFIETS cluster H02 [Molenstraat, Bracbant, Baandervrouwenlaan]

Voor de bewoners van de Molenstraat te Boxtel is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Vanwege het ontbreken van een personenbus is het vervoer naar het Dagcentrum de Werf opgelost. 

Daarnaast draagt deze aanwinst ook bij aan het welzijn van de bewoners, beweging is immers belangrijk. Met deze duofiets wordt het allemaal een stuk aangenamer. 

 

Kerstmarkt voor tweede jaar groot succes

bedankje Kerstmarkt 2014[1] (1)

Op zaterdag 13 december jl. is voor de tweede keer een kerstmarkt georganiseerd voor en door de bewoners van de Zesde Donk en de bewoners van het Cello-complex in de wijk Noord te ’s-Hertogenbosch.

Ook in 2014 was het thema: Samen doen!

Wederom door de bijdrage van de Vrienden van Cello een groot succes.

speelgoed voor naschoolse opvang locaties

bedankje vso

Kinderen en begeleiding van diverse naschoolse-opvang locaties zoals Villa, Stedelijk VSO,Speelman,Herman Broerenschool en Molenhoek zijn in hun nopjes. Voor al deze locaties is voorzien in nieuw speelgoed. De foto's spreken voor zich. Vrienden van Cello en sponsors heel hartelijk bedankt.

wii apparaten voor 2 woningen te Helvoirt

De bewoners van de woningen aan de Achterstraat en Waterkwartier te Helvoirt doen mee aan het project gezonde leefstijl.

Om het bewegen te stimuleren zijn deze Wii apparaten een prachtig middel. Daarnaast hebben we ook veel lol tijdens de spelletjes. We zijn er superblij mee. Bedankt Vrienden van Cello. 

20150222 124243 (1)
wenzel-2.jpg.1000x1000 q85 (1)

2Touch computer groot succes op de Eygenweg.

Voor mensen op de Eygenweg in Den Bosch is een droom uitgekomen. Eerst dachten ze dat het werken met een computer nooit mogelijk was. Nu blijkt dat wel te kunnen met behulp van de 2Touch computer. De 2Touch is een op maat gemaakt computersysteem. Dit computer-/ontwikkel systeem is bedoeld voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Een 2Touch geeft onze cliënten de mogelijkheid om ook zelf ervaringen op te doen, zonder dat een begeleider hen daarin stuurt. Die eigen regie is voor deze mensen zo belangrijk, omdat zij voor zoveel handelingen al afhankelijk zijn van begeleiders. Alles wat zij zelf kunnen doen en waar zij zelf invloed op kunnen uitoefenen, geeft meer zelfwaardering en daardoor voelt iemand zich veel prettiger.

Minke Booij en Lotte genieten van de mogelijkheden die de 2Touch computer biedt.

Vrienden van Cello hartelijk dank!!

IMG 4841
IMG 4836

Fun2go voor de Eygenweg

Eindelijk hebben we een Fun2go fiets kunnen aanschaffen. We hadden de helft van het aanschafbedrag al met verschillende acties ingezameld, maar door een bijdrage van de Vrienden van Cello ging een lang gekoersterde wens in vervulling. 

Met deze fiets kunnen we van de buitenlucht genieten en actief bezig zijn. Clienten die het fietsen toch te zwaar vinden kunnen gebruik maken van het aanwezige hulpmotortje.

Dimitri en Minke Booij trappen af. Nogmaals bedankt !!!!

IMG 4846

logeeropvang 't Baken weer helemaal fris

Op 4 juni 2015 is het project helemaal afgerond. Onze ambassadeur en olympisch kampioen Laura de Vaan samen met haar partner Rick en ook leerlingen van het Koning Willem l college hebben ervoor gezorgd dat alles weer strak geschilderd is. Bovendien zijn ook nog enkele linnen doeken ter verfraaiing opgehangen. Kortom logeeropvang 't Baken heeft weer een frisse en aantrekkelijke uitstraling voor al die kinderen die er in het weekend logeren.

Deze kinderen logeren er om zelf even lekker te ontspannen én om hun ouders en de rest van het gezin even te laten bijkomen van de dagdagelijkse zorg die een kind met een beperking nou eenmaal met zich mee brengt.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd ontzettend bedankt.

Baken, kindertekening
Community Week t Baken
't Baken (6)

Klassiek (ge)raakt

Op 10 juni jl. vond in een tot concertzaal omgedoopt multifunctioneel centrum van de Binckhorst te Rosmalen het klassieke concert plaats. Er was geen stoel meer vrij. 

Klassieke muziek zoals die is bedoeld, in een setting die geschikt is voor mensen met een beperking. Van ernstig meervoudig beperkt tot autistisch, van zintuiglijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. En het was supercool.!!

Jacqueline Hamelink speelt de Cello Suite No. 1 van Johannes Sebastiaan Bach. Elco van Alphen en Margo Lötters vertalen de muziek naar een zintuigelijke ervaring.

Deze voorstelling is ontstaan uit een samenwerkingsverband met muziekcentrum de Toonzaal, Sounding Bodies, de Lachende Zon, theater van de zintuigen. Mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van basisschool de Matrix en de stichting Vrienden van Cello. 

Iedereen bedankt.

 

klassiek raakt
Concertzaal Toonzaal vleugel

Een oude schuur omgebouwd tot hobbyruimte

Op 16 juni 2015 was het zover, de opening van het nieuwe atelier aan d'n Dries te Liempde. Initiatiefnemer Chris van Eekelen mag trots zijn op het resultaat. Een van de schuren achter de woning is volledig verbouwd tot hobbyruimte/atelier waar de bewoners alle ruimte hebben om aan hun kunst of hobby te werken. Het atelier biedt ruimte aan 18 personen. Met behulp van een financiele bijdrage van de Vrienden van Cello en een aantal handige vrijwilligers is de ruimte volledige aangepast aan de wensen van de bewoners. Namens alle bewoners van d'n Dries Bedankt !

Liempde (7)
Liempde (1)

Warme klanken in het Multifunctioneel centrum de Binckhorst

De vleugel in het Multi-functioneel centrum (MFC) van de Binckhorst was aan vervanging toe. Maar we hebben goed nieuws. Door een aantal gulle giften en een donatie van de Vrienden van Cello is onlangs een nieuwe vleugel aangekocht. De nieuwe vleugel wordt op 8 juli as geleverd. Op een nog nader te bepalen datum wordt de vleugel feestelijk in gebruik genomen. 

Bewoners Cingels te Vught sportief verrast

Blij verrast waren de bewoners van de Cingels te Vught toen ze te horen kregen dat hun lang gekoesterde wens was ingewilligd. Stuwadoorsbedrijf van Rooij BV uit Hedel heeft er voor gezorgd dat zij de beschikking kregen over een duurzame tennistafel voor buiten en een zitfiets. Met behulp hiervan kunnen we actief zijn en bewegen. Stuwadoorsbedrijf van Rooij heeft bovendien opdracht gegeven voor het vervaardigen van een 350 tal houten harten om als kerstgeschenk aan hun klanten te verstrekken. Hiervoor moest weliswaar worden overgewerkt maar dat vonden de medewerkers van Tuinrijk niet erg vertelt Bianca, die namens Van Rooij alles in goede banen heeft geleid.

Op vrijdag 11 december zijn de tennistafel en de zifiets feestelijk in gebruik genomen.

Namens de bewoners van Cingels te Vught en de Vrienden van Cello heel hartelijk bedankt.

 

IMG 7264
IMG 7274

Een nieuwe muziekinstallatie voor de Pomphoekweg

Op de Pomphoekweg wordt regelmatig een feestje gevierd waarbij muziek en dans niet mag ontbreken. De muziekinstallatie was echter aan vervanging toe. Met hulp van de Vrienden van Cello beschikt onze discjockey nu over een professioneel mengpaneel, goede geluidboxen en een krachtige versterker. Hiermee kunnen we weer jaren vooruit en springen en dansen we op de beats als nooit tevoren. Hartelijk dank voor deze prachtige installatie.

IMG 1844
IMG 1858

Hoekbank voor Koningsvaren 1

tuindbank

Onze clienten zijn graag buiten maar het ontbreekt hen aan een goede bank met kussens. Op de bank kunnen ze snoezelen, lekker liggen en zitten. We zijn dan ook superblij met deze bank en gaan er deze zomer intens van genieten. Dank vrienden van Cello. 

Bijdrage aan 25-jarig jubileum van de Vrolijke Kegelaars

DSC06768 (1)

Door een financiele bijdrage van de Vrienden van Cello hebben wij ons jubileumfeest van kegelclub " De vrolijke Kegelaars" groots kunnen vieren. Wij zijn hier ontzettend dankbaar voor. 

Fun2go fiets voor de pomphoek

IMG 2673 (2)

De clienten van dagcentrum de Pomphoek werden verrast door de Vrienden van Cello met een fun2go fiets. Naast het werk is het soms wel eens goed om even te ontspannen en wat beweging te hebben. Deze fiets draagt daar zeker aan bij. Wij zijn er superblij mee. Nogmaals bedankt!!

Uitstapje voor cliënten Pomphoek

image003

Eindelijk was het weer zover, het jaarlijks uitstapje van industriegroep 3 en 4.

Elk jaar is er een medewerkers uitstap om hen te bedanken voor al het harde werken wat iedereen het hele jaar doet. Elk jaar wordt er weer veel gebrainstormd over wat we allemaal kunnen gaan doen en wat iedereen leuk zou vinden. Elk jaar lopen we ook weer tegen de kosten aan want ons budget is niet zo groot.

Dit jaar hadden we het plan opgepakt om naar de Oliemeulen te gaan in Tilburg en kwamen we op het briljante idee om de Vrienden van Cello te vragen of ze ons wilde sponseren voor het vervoer.

We waren enorm blij dat ze dat ook inderdaad gingen doen, we konden met een grote bus naar Tilburg en daarna naar Berkel Enschot om te lunchen op een boerderij met onze billen op het hooi en daarna genieten van een karaoke. Passief of actief.

We hebben allemaal genoten van deze dag en vooral het vervoer in een grote bus was een verademing. Iedereen kon met iedereen kletsen, begeleiding hoefde niet te rijden dus hadden ook alle tijd voor iedereen.

We willen de Vrienden van Cello heel hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar en zullen deze dag niet snel vergeten.

Heel veel groeten van alle medewerkers en begeleiding van industriegroep 3 en 4 van de Pomphoek.

Waterbed voor cliënten Klaver 5&7 Haaren

image001

Dit prachtig nieuwe verwarmde waterbed arriveerde in de koude wintermaanden op Klaver 5-7. Will was reuze nieuwsgierig en wilde het wel even uitproberen. Hier ligt zij heerlijk op het waterbed te genieten, een aantal minuutjes later was ze wel heel ontspannen en deed een ontspannen dutjeJ

We zijn heel blij met dit waterbed en veel cliënten maken er iedere dag gebruik van! Het is een echte aanwinst!

Namens alle cliënten van Klaver 5&7 nogmaals vriendelijk bedankt!

Een zwembad voor cliënten Brugmanstraat 12 Den Bosch

IMG 9225 (1)

Wij (cliënten en personeel) van de Brugmanstraat willen jullie graag bedanken voor het geweldige zwembad! Ondertussen maken onze achterburen van de Geert Grootestraat ook veel gebruik van het zwembad. Het is een groot succes! Hieronder 2 reacties van cliënten die er erg blij mee zijn.

Super bedankt voor het leuke zwembad! We zwemmen er graag in en hebben daar veel plezier van. We hebben nog nooit zo'n groot zwembad gehad
Groetjes Sherina

We hebben een mooi groot en stevig zwembad gekregen. We hebben hierdoor veel ruimte om echt te kunnen zwemmen waar we lang plezier van kunnen hebben. Ik ben er erg blij mee en ga en maak er iedere dag gebruik van!
Groetjes Sven

Bedankt voor het mooie zwembad namens alle cliënten en het personeel van de Brugmanstraat.

nieuwe tuin voor ruybosch 16 te Haaren

WP 20160806 003

Het was de wens van 7 prachtige mensen woonachtig aan de Ruybosch 16 te Haaren om de tuin op te leuken. Het saaie gras heeft plaats gemaakt voor bloemen, planten en paden. Bovendien is de tuin nu veel toegankelijker voor alle bewoners.  We genieten nu echt van onze tuin en zijn veel meer buiten.

Vrienden van Cello, hartelijk dank.

Een beamer met een mega-scherm voor de Schalm

IMG-20160520-WA0003 (4)

Op de Schalm werd onlangs een prachtige multifunctionele ruimte ingericht. Maar de cliënten van de Schalm hadden nog één grote wens: een beamer met groot scherm. Le Duc Musketiers en Phantavision sloegen de handen inéén. Samen gunden zij de cliënten van de Schalm van ganser harte een beamer. Nu kunnen deze mensen in hun vertrouwde omgeving "naar de bioscoop te gaan", meezingen en bewegen met bijvoorbeeld André Rieu, leuke én leerzame televisieprogramma’s en nog veel meer op groot scherm kijken.

Na de installatie van de beamer en het grote scherm ging de volumeknop direct vol open. De cliënten van de Schalm lieten de aanwezige Musketiers meteen zien hoe een feestje gebouwd moet worden: meezingen, neurien, klappen en deinen op de muziek van De Toppers en van Jan Smit!

Namens clienten en medewerkers van de Schalm en namens Vrienden van Cello een welgemeend “dank” aan le Duc Musketiers en Phantavision!

Onze Supernova helemaal te gek.

20160413 154218 (1)

Cas vertolkt een groep cliënten met autisme op de Binckhorst die vaak op zoek zijn naar motorische prikkels zoals balans en ronddraaien.

Ook voor de jeugd met een licht verstandelijke beperking is het een ware uitdaging “kun je blijven staan wanneer het draaimoment plaatsvindt of kun je erop rennen” Er wordt veel plezier aan beleefd. Er staan soms hele groepjes tegelijk op de supernova die dan moeten samenwerken om er niet af te vallen.

Kortom, onze dank is groot!

Nieuwe inrichting tuin Nienoordstede en 't Geerke

Wij zijn de vrienden van cello enorm dankbaar voor de bijdrage door sponsoring van onze nieuwe tuin.

De flatbewoners zijn tevreden en onze cliënten hebben een mooie sfeervolle tuin gekregen waar zij elkaar kunnen ontmoeten en waar het gezellig samenkomen is.

Namens ons allen van Geerke en Nienoordstede.

De nieuwe tuin 2
De loungeset van Nienoordstede

Tafelvoetbal spelen in de Admunsenstraat

image

Stralende gezichten hebben de bewoners van de Admundsenstraat in Den Bosch, Reden hiervan is de voetbaltafel die onlangs door de Vrienden van Cello werd afgeleverd. Met een potje voetbal zijn we meer in beweging en hebben we de nodige ontspanning. We zijn heel erg blij en namens ons allen super bedankt.

bewoners Admunsenstraat. 

Elektrische duofiets voor bewoners Gen. Daendelsplein

Op zondag 2 oktober 2016 hebben de bewoners en verwanten van het Generaal Daendelsplein een feestje gehouden  vanwege hun elektrische duo-fiets, die zij hebben mogen ontvangen van de Vrienden van Cello. Aan het Gen. Daendelsplein  zijn 2 woningen voor EMB-cliënten gevestigd met in totaal 14 bewoners.

Saskia van ’t Hooft, een van de bestuursleden van Vrienden van Cello, en haar dochter waren op het feestje aanwezig. Zij hebben even een kleine ronde gemaakt in de mooie woning waar onze kinderen verblijven.

De woonkamer was gezellig versierd met ballonnen en mooie slingers waarop Vrienden van Cello hartelijk bedankt worden voor de nieuwe fiets. Er was gezorgd voor koffie en iets lekkers en vervolgens kon iedereen genieten van een drankje en een hapje.

De nieuwe elektrische duo-fiets werd op vrolijke wijze vanuit de tuin binnengereden door Sjoerd Zijlmans, één van onze bewoners, en zijn vader Frits. Ze reden samen door een papieren ‘wand’ wat de bewoners heel leuk vonden. Zoals op de foto te zien is, genieten beide mannen enorm van de nieuwe duo-fiets..

Iedereen vindt het een prachtige fiets. Eerder is al een proefritje gemaakt door 2 ouders en zij zijn heel enthousiast. De fiets heeft trapondersteuning waardoor je met gemak een bewoner mee kunt nemen om van een heerlijke fietstocht te genieten.

Voor de cliënten is er de keuze om hen ‘verplicht’ mee te laten trappen, zelf in eigen tempo de trappers rond te laten draaien of hen met hun benen stil te laten zitten.

Om op symbolische wijze uiting te geven aan onze dank, wordt door één van de ouders een mooie bos bloemen aan Saskia overhandigd.

Wij danken jullie heel hartelijk, Vrienden van Cello, en we zullen met veel plezier genieten op onze fietstochtjes!

image1
image1
image2

Vrienden van Cello schenkt elektrische duofiets aan Cingel 10 & 13

Vanuit Cingel 10 en Cingel 13 is er een wens ingediend voor een elektrische duofiets waarbij trapondersteuning aanwezig is. Vrienden van Cello heeft deze wens in behandeling genomen en is een project opgestart. Met behulp van sponsoren zoals Sportservice Scholten is samen met Hans van Tiel het initiatief genomen om de opbrengst van de "De Groote wielenloop’ ter beschikking te stellen aan de Vrienden van Cello.

Vrienden van Cello was bereid het ingezamelde bedrag aan te vullen zodat hiermee de wens in vervulling kon gaan. 

Op 9 september heeft Sportservice Scholten en Hans van Tiel de elektrische duofiets officieel overhandigd aan de bewoners van Cingel 10 & 13.

In het teken van gezondheid, beweging en plezier zijn wij (zowel de cliënten als begeleiding) enorm blij met deze donatie. Mede door deze donatie is het fietsen voor meer cliënten toegankelijk vanwege trapondersteuning. Hiervoor willen we alle sponsoren hartelijk bedanken!

IMG 2479
IMG 2460

Duo fiets voor bewoners 't Loo te Rosmalen

IMG-20161013-WA0010 (2) (2)

Sinds kort zijn we in bezit van een luxe duo-fiets. Trapondersteuning zorgt voor nog meer fietsplezier, zowel bij cliënten als hun begeleiders.
Daarnaast zijn er, door de aanpassingen die er gedaan zijn, meer cliënten in staat om op de fiets te zitten en te bewegen.
Door bijvoorbeeld de voetsteunen op de pedalen kunnen we er dagelijks op uit.
Sinds we de fiets hebben is er al bijna 1000 kilometer op gefietst, en dat voornamelijk op het terrein van de Binckhorst!

Dank aan de vrienden van Cello voor dit mooie cadeau!

Bewoners 't  Loo.

Bewoners Chansonstraat superblij met fun2go fiets

foto chansonstraat

Beste Vrienden van Cello

Onlangs hebben wij deze prachtige fiets ontvangen bij ons op de Chansonstraat 48-50 te Rosmalen.

Wij willen jullie hiervoor hartelijk bedanken. Een ding is zeker, wij gaan hier superveel plezier aan beleven!!!!

 

Groeten van ons allemaal.

Bewoners,familieleden,vrijwilligers en team van de Chansonstraat 

Motomed gekregen van Vrienden van Cello

motomed

Allereerst willen wij vrienden van Cello bedanken voor de motomed welke wij van jullie hebben gekregen. Wij maken er al dankbaar gebruik van.

Het is goed voor de beweging van onze bewoners. Onze bewoners kunnen hun arm- en beenspieren hier goed mee trainen en blijven zo in conditie.

En die beweging hebben we ook weer nodig voor een goede gezondheid.

 

Bedankt namens het team en bewoners van Waterleidingstraat 2C en 2D!

Duo fiets voor bewoners Kruisakker 1-3 Haaren

foto fun 2go kruisakker 1-3-

Graag willen wij "Vrienden van cello" hartelijk danken voor deze mooie en fijne fiets.
Door jullie gulheid kunnen wij weer veel fietsplezier beleven en boodschapjes gaan doen.

Ontzettend bedankt!

Vriendelijke groet bewoners en personeel kruisakker 1 & 3

Prachtige muurschildering voor bolakker 2 te Haaren

foto bolakker 2

Met groot genoegen mogen wij jullie vertellen, dat we door een bijdrage van de Vrienden van Cello deze mooie muurschildering hebben gerealiseerd binnen Bolakker 2 te Haaren.

Nogmaals willen zowel wij als onze cliënten jullie enorm bedanken.

Kerstmarkt zesde Donk

CSC 0024

Op zaterdag 17 december jl. is voor de derde keer op rij een kerstmarkt georganiseerd voor en door de bewoners van de Zesde Donk en de bewoners van het Cello-complex in de wijk Noord te ’s-Hertogenbosch. Het was wederom een gezellige boel met kerstmuziek en gluhwein. Kortom wederom een groot succes. 

Wij danken de Vrienden van Cello voor de financiele ondersteuning. 

bewoners Cingel 3-4 superblij met de nieuwe duofiets

duofiets1

De bewoners van Cingel3 en Cingel 4 en begeleiders, willen de vrienden van Cello via deze weg zéér hartelijk bedanken.
De fiets is vanmorgen afgeleverd en we hebben al heel wat rondjes gefietst.

Dank jullie wel voor dit geweldige cadeau .

Helemaal happy met de nieuwe duofiets

IMG 20170331 184306 (1)

De bewoners van koningsvaren 1-5 zijn superblij met de nieuwe duofiets. We hebben er veel plezier van.  Met de zomer in het vooruitzicht gaan we er nog meer gebruik van maken. Nogmaals dank 

Uitbreiding Jeu de boulesbaan bij Den Dries 1 Liempde

Mede dankzij de financiële bijdrage van de stichting Vrienden van Cello is het
een groep vrijwilligers, bewoners en begeleiders, gelukt de jeu de
boulesbaan in Liempde te vergroten.
Deze in 2011 aangelegde baan groeide uit zijn jasje door de enthousiaste spelers van Den Dries.
Niet alleen spelers van Den Dries maar ook buurtbewoners en bewoners van
Cello uit Boxtel speelden met de cliënten van Den Dries samen.
Hoe mooier kun je integratie in de wijk maken; samen spelen in de straat.
Nogmaals dank.
20170318 103125
Opening Jeu de Boulesbaan den Dries-005
Brabants Dagblad 24 april 2017 jeu de boules

Klassiek Raakt! in Huize Bergen

Het concert BACH – Klassiek raakt! is tweemaal gespeeld op 21 januari 2017. De belangstelling was groot, de reacties lovend. De twee concerten zijn bezocht door 100 mensen waarvan 40 met een grote zorgvraag. Op de site van theater de Lachende Zon is meer te lezen...

Huize Bergen stelde belangeloos haar deuren open; veel dank daarvoor!

Iedereen genoot.

 

klassiek raakt 2017

Qwiek up voor Klaver 6-8 Haaren

foto 1 qwiek up

Onze bewoners zijn heel blij met de qwiek up die een een dynamische omgeving creëert en daardoor goed past bij de belevingsgerichte zorg die we aanbieden op Klaver 6-8. De zintuigen van onze cliënten worden geprikkeld door gebruik te maken van een kamer vullende projectie van b.v. een kabbelend beekje, een bloemenweide of aquarium.

Doordat de Qwiek up mobiel is, kunnen we op beide woningen (zowel 6 als 8) hier gebruik van maken.

De qwiek up zorgt voor een hele intieme sfeer en door de rustgevende snoezel muziek die je hoort voelen cliënten zich veilig en geborgen en toch ook uitgedaagd en geprikkeld. We gebruiken de Qwiek up individueel voor een cliënt, b.v. op de slaap kamer, maar ook in de woon kamer voor de gehele groep. Nogmaals bedankt !!

 

Ixxi collage voor nieuwe woningen in Boxtel

Superblij zijn we met de bijdrage van de Vrienden van Cello voor het aanschaffen van de ixxis. Op de ixxis staan leuke teksten en herkenbare foto's. Daarnaast zijn blijvende bloemstukken voor elke huiskamer binnen het Zusterspad en Princenlant. De ixxis en de bloemstukken brengen enorm veel sfeer in onze nieuwe woningen. Nogmaals hartelijk dank. 

19-5-2017 Cello 208 (1)
bloem1

Prachtige duofiets voor Varen 2-4 te Haaren

christanne fiets (1)

Hoi lieve vrienden van Cello!

Bedankt voor deze mooie duo-fiets. Wat hebben wij er veel plezier van :)
Lekker boodschappen doen op de fiets, post weg brengen en natuurlijk genieten van de gezonde beweging!

Groetjes

bewoners en personeel Varen2-4-

Interactieve Floor voor de Werf te Boxtel

ifloor foto 2.png

Beste vrienden van Cello,

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de gift van de I-floor.( interactieve vloer projectie)

Wat beleven wij er een plezier aan!

Of je nou actief wil voetballen, of even tot rust wil komen in een bloemenweide, het kan allemaal. Voor iedere gemoedstoestand en beperking is er wel een programma.

De I-floor kan gemakkelijk verplaatst worden en is eenvoudig te gebruiken.

Voor begeleiders van de Werf gemakkelijk omdat het gebruik van de i-floor in het eigen lokaal veel praktische voordelen oplevert.   

Namens iedereen van de Werf willen we de Vrienden van Cello heel hartelijk bedanken. 

 

 

 

Duofiets voor bewoners Waterkant 2 en 19-23

duo fiets

Hallo Vrienden van Cello.

Ongelooflijk bedankt voor de sponsoring van de duofiets. We delen de fiets samen met een andere groep en hebben daarover goede afspraken gemaakt. Dus hij gaat dubbel zoveel gebruikt worden !!
Door de elektrische ondersteuning wordt het bereik van het fietsen nog verder vergroot.


Nogmaals bedankt !!

Bewoners en personeel Waterkant 2 en 19-23.

Duofiets voor bewoners Klaver 1-3

Fiets Ad (1)

In verband met het ouder worden van onze cliënten hebben we bij de stichting Vrienden van Cello trapondersteuning aangevraagd voor onze duofiets, die we al eerder via de stichting kregen. In het voorjaar is onze wens mogelijk gemaakt door de Vrienden van Cello. En wat hebben we een plezier van de trapondersteuning. Op onze BBQ met familie hebben we de fiets aan familie laten zien. Ook zij hebben er gebruik van gemaakt en waren enthousiast. Wat een verbetering; cliënten kunnen vaker mee en we kunnen wat verder weg met de fiets. Zo zijn we al naar Oisterwijk en Moergestel gefietst, iets wat we zonder trapondersteuning nooit zo hebben gekund. Het maakt de wereld van onze cliënt weer wat groter.